Fejlesztések

A Magyar Természetjáró Szövetség 2017-2022 között a GINOP és a VEKOP európai uniós forrásokból konzorciumvezetőként közel három és félmilliárd forintos pályázati forrást nyert el.

A projekteknek köszönhetően az erdő látogatóit fogadó közjóléti berendezések a kor elvárásainak megfelelő módon, hosszú távon is fenntartható, magas színvonalú kivitelben újulhatnak meg, és az eddig kevésbé frekventált, ám fejlesztésre méltó területeken új attrakciók jöhetnek létre.

Konzorciumi partnereinkkel közös fejlesztéseinkben határozottan törekedtünk arra, hogy tevékenységeinkkel a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk magunk után. Tárgyi és technikai fejlesztéseink nyomán létrejövő korszerű turisztikai szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a jövőben egyre több, a természet iránt érdeklődő honfitársunk számára váljon vonzó és elérhető szabadidős tevékenységgé a gyalogos természetjárás.

A pandémia a természetjárást, mint szinte egyedüli egészségmegőrző és egészségvédő tevékenységet olyan ismertségű és keresettségű turisztikai termékké tette, mint soha azelőtt. Népszerűsítő tevékenységünk és uniós finanszírozású projektjeink következményeként valóban egyre több hazai utazó „mentális térképén” jelenik meg a természetjárás reális és szerethető motivációként, s válik utazási döntéseik befolyásolójává ez az egészséges, szabad levegőn űzhető hagyományos aktív turisztikai tevékenység.