Oktatási Bizottság

A Magyar Természetjáró Szövetségben az 1930-as évek óta zajlik oktatási tevékenység. Ezen feladatok összefogására és koordinálására hozták létre elődeink az Oktatási Bizottságot. A jelenlegi formájában 2018 óta működő bizottság szorosan együttműködik a Szövetség Országos központjának szakmai igazgatóságával.

Feladatai:

A bizottság gondoskodik arról, hogy a természetjáráshoz kapcsolódó szervezett képzések - mint az alapfokú tájékozódási, a gyalogos túravezetői és az útjelző-vezetői, valamint az ezeket lezáró vizsgák - a jogszabályi előírásoknak és a kor igényeinek megfelelő keretek között valósuljanak meg. A képzések és vizsgák szervezése, lebonyolítása az aktuálisan érvényes Oktatási Szabályzatban foglaltak szerint történik.

Az Oktatási Bizottság önkéntes tagjai:

  • Bánhidi Árpád, Gémes Természetjáró Egyesület, gyalogos ezüstjelvényes és kerékpáros bronzjelvényes túravezető, útjelző vezető, az Oktatási Bizottság megbízott vezetője.
  • ifj. Gadácsi Péter, Túravezető Oktatók Sportegyesülete, gyalogos ezüstjelvényes túravezető, útjelző vezető, sziklamászó.
  • Jakab Éva, Demeter Egyesület, Atomerő Sportegyesület, gyalogos ezüstjelvényes túravezető.
  • Morovik Pálma, Dobogó Természetjáró és Hegymászó Egyesület (Bonyhád), gyalogos ezüstjelvényes túravezető.

Elérhetőség:

Az Oktatási Bizottság az oktatas@termeszetjaro.hu e-mail címen érhető el.