110 év

1913. november 30-án, 110 éve tömörültek szövetségbe a turistasággal foglalkozó hazai egyesületek. Ezt az országos civil szervezetet kezdetben Magyar Turista Szövetségnek, később Magyar Természetbarát Szövetségnek, 2012 óta óta pedig Magyar Természetjáró Szövetségnek nevezzük. A 110 éves évforduló alkalmából, és ennek megünneplésére egy egész éven átívelő eseménysorozatot tervezünk

"EGÉSZ ÉVBEN 110"

MTSZ 110 emléktúra sorozat

Túrázzunk-kiránduljunk-ünnepeljünk aktívan együtt!

Szövetségünk májustól decemberig MTSZ 110 emléktúrák néven eseménysorozatot indít. A célunk, hogy minél többféle túrával közösen ünnepeljük ezt a jubileumot, amihez kérjük tagszervezeteinek csatlakozását.

  • Bármely túra nevezhető MTSZ 110 emléktúrának, amit egy tagszervezetünk szervez, így már meghirdetett túrák is.
  • A túrákat regisztrálni kell az itt megadott online jelentkezési lapon, legkésőbb 2 héttel az esemény előtt.
  • Az események bekerülnek a publikus MTSZ naptárba.
  • A túrákra "MTSZ 110 éves" logózott csapatzászlót és emlékbélyegzőt küldünk, amik staféta jelleggel vándorolnak a szervezetek között, tehát ezeket tovább kell majd adni.
  • A túrákhoz digitális emléklapot biztosítunk, ami az oldal alján a letölthető file-ok között található. A túrákon a csapatokról fotó készül, amiket egy pár soros beszámolóval együtt kérünk elküldeni, hogy kitehessük a szövetség oldalára.

Az MTSZ 110 emléktúra sorozatra a lap alján található jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni. Ezt követően a megadott információk alapján vesszük fel a kapcsolatot a jelentkezőkkel.

Ünnepség

A hagyományos Természetjárók napja eseményünket (Dobogókő, 2023. szeptember 23.) ünnepibbé téve tagszervezeteinkkel és meghívott vendégeinkkel együtt ezen a napon is szeretnénk megemlékezni a hazai turista szervezetek immár 110 évre visszatekintő országos összefogására.

Jubileumi elnökségi ülés

2023. november 30-án az Elnökség ünnepi ülést tart, ahol az MTSZ kiemelkedő partnereivel közösen emlékezik meg az elmúlt 110 évről.