Egy százalék a hazai természetjárás fejlesztésére

2024. március 1.

Egy százalék a hazai természetjárás fejlesztésére

2024. május 21-ig lehet rendelkezni az SZJA egy százalékáról.

Hazánkban több tízezer civil szervezet működését segíti a magánszemélyek összevont adóalapja után befizetett és felajánlott személyi jövedelemadó 1 százaléka. A Nemzeti Adó és Vámhivatal honlapján elérhető a regisztrált kedvezményezettek listája, amelyen a Magyar Természetjáró Szövetség is megtalálható.

Adószámunk: 19001511-2-42


Milyen tevékenységet végez az MTSZ?

A szövetség az 1987-ben létrehozott Magyar Természetbarát Szövetség jogutódja, az 1913-ban létrehozott Magyar Turista Szövetség utódja, és az 1873 óta alakult magyar természetjáró szervezetek hagyományainak folytatója és ápolója. Tagszervezeteinken keresztül az egyik legnagyobb, tízezres nagyságrendű aktív tagsággal rendelkező nonprofitszervezet vagyunk.

Célunk a kulturált egyéni és szervezett természetjárás népszerűsítése és elősegítése. Feladatainkat állami támogatással, stratégiai partnerek közreműködésével és tagszervezeteink bevonásával valósítjuk meg, elsősorban a gyalogos természetjárás, valamint az aktív- és az ökoturizmus területén. A természetjárás – mint szabadidősport – népszerűsítésével az egészséges életmód támogatását és a természet védelmét tartjuk legfontosabb küldetésünknek.

A legtöbben a legendás Országos Kéktúra kapcsán ismernek bennünket;

immáron több mint hatvan éve végezzük a legismertebb és legnépszerűbb hazai túramozgalom koordinálását.

Mire fordítjuk a nekünk felajánlott összeget?

A hazai természetjáró kultúra értékeinek és hagyományainak megőrzésére és a természetjárás biztonságos feltételeinek a megteremtésére. Ennek részeként alapfeladataink közé tartozik a

Kérjük, hogy támogasd a hazai természetjárás fenntartását, fejlesztését és népszerűsítését a személyi jövedelemadód 1 százalékával!

Köszönettel, a Magyar Természetjáró Szövetség