Itt lakunk mi – MTSZ 110 emléktúra

2023. július 25.

Itt lakunk mi – MTSZ 110 emléktúra

A Magyar Természetjáró Szövetség jubileumi túrasorozatához kapcsolódva egy jó hangulatú túrát vezetett a Piliscsabai Természetjáró Egyesület.

A túra célja lakóhelyünk természeti értékeinek bemutatása volt, így elég sok látnivalót sikerült felfűznünk a 17 km-es körtúrára.


Június 3-án, szombaton Piliscsaba vasútállomásától indultunk, Piliscséven áthaladva az Eszperantó-forrásnál tartottuk első pihenőnket. Onnan a Csévi-barlangon átmászva mentünk fel a Basinára. A pazar panorámát nyújtó "hegytető" után leereszkedtünk, majd a Studenkáig meg sem álltunk. Sajnos ennek a forrásnak a vize igen gyér és nem iható, de a helyszín felkeresése mégis megéri a fáradozást.

Következő állomásunk a Nagy-Kopasz-hegy volt a Dévényi Antal-kilátóval. Ez is klassz kilátóhely. Ezután már csak le kellett ereszkedni a Kisgulyához, ahol zsíros kenyérrel és frissítővel vendégeltük meg a lelkes csapatot. Aki lemaradt, ne csüggedjen, őszre tervezünk még egy felvonást, mert van még mit megmutatnunk! Ennek időpontja várhatóan november 18-a lesz.

Piliscsabai Természetjáró Egyesület