Olcsó vonat-busz kombinált jegyet vezetnek be

Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
mavcsoport.hu
2023. április 4.

Olcsó vonat-busz kombinált jegyet vezetnek be

A MÁV-Volán-csoport új Mátra24 jegye a térségbe látogatóknak nyújt kedvező eljutási módot. A 24 óráig érvényes jeggyel korlátlanul utazhatunk Budapestről a Mátrába a MÁV-START, illetve a térségen belül a Volánbusz járatain. Először az április 6-11. közötti tavaszi szünetben lehet az új jegytípussal utazni.

Az új Mátra24 jegyet április 5-től értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére, április 6 és 11. között.

A jegy az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül.

Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül. A jegyet a MÁV-START értékesíti: jegypénztáraiban és a jegykiadó automatákban is elérhető, a MÁV applikációban pedig további 10%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

2022 decemberében egyébként a MÁV-Volán-csoport több menetrendi módosítást is bevezetett. A Mátra InterRégióval új óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. Ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontok elérését gyakrabban biztosítja a Budapestről vonattal érkező utasok számára is.

Az InterCity-k megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók – például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turisták – számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás a rövidebb átszállási időnek köszönhetően.

A Mátra24-ről bővebb információk a mav.hu/matra24 oldalon érhetőek el.