Megkopott bádogképek a Börzsönyben

Szerző:
Turista Magazin
2023. március 30.

Megkopott bádogképek a Börzsönyben

Egy börzsönyi keresztekhez elnavigáló jelvényszerző túra bemutatja számunkra a táj kevésbé ismert és hangulatos részeit.

A Kálváriák a Börzsönyben jelvényszerző mozgalom öt túrája eldugott és mesés tájrészletekhez kalauzol el, amelyek tovább színesítik a hegységről kialakított képünket. Galériánkban az érintett kálváriák egy részét, és egy-egy részletét mutatjuk. Az is kiderül, láthatók csak megkopott bádogképek, mert az új képeket a kápolnában tárolják, és csak Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén szokták kihelyezni. További fotókért kattints a képre!

A Turista Magazin áprilisi számában mind az öt túráról bővebben olvashatsz, és a pontos túraútvonalakat is eléred, akár letöltésre is, és persze a Természetjáró appban is navigálhatsz. Ezt újságárusoknál is meg tudod venni, de a Turistashopban is meg lehet rendelni a Turista Magazin áprilisi számát (akár digitálisan is, ha most azonnal el akarod olvasni), ahol az egyedi lapszámokhoz képest kedvezményes Turista Magazin előfizetést is vásárolhatsz, és a Turista Magazin korábbi lapszámai is elérhetőek.