​Találkozót szervezett az MTSZ oktatási bizottsága

Szerző:
Bánhidi Árpád/MTSZ
2022. december 16.

​Találkozót szervezett az MTSZ oktatási bizottsága

A december 13-ai eseményen a Szövetség témában érintett dolgozói azokkal a képzésvezetőkkel találkoztak, akik az elmúlt három évben részt vettek tanfolyamok szervezésében, vagy a következő évben lesz tanfolyamuk.

Az MTSZ Oktatási bizottsága már régen szerette volna bevonni az aktív tanfolyamvezetőket a képzési rendszer megújítási folyamatába, ezért két nagy témára koncentrált a szakmai nap.

Először az oktatási bizottság tagjai bemutatták az elmúlt két évben végzett munka eredményeit, a képzési rendszer elveit, tervezett szintjeit, irányait, valamint szó volt az alapfokú tanfolyamokról, továbbképzésekről és a minősítésekről is.

Ezt követően a képzésvezetők, és a képzésekben részt vevő vezető oktatók számoltak be a tanfolyamok tapasztalatairól, esetleges nehézségekről és hasznos, jól bevált gyakorlatokról.

A találkozón elhangzott javaslatok és észrevételek, a közös megoldáskeresések máris igazolták az oktatási bizottság előzetes elvárásait, mely szerint - a nyitottság és a kölcsönös megbecsülés alapján - hasznos közösség alakulhat ki a jövőben. Erre építve a tanfolyamok vezetői számíthatnak az oktatási bizottságra, valamint egymásra, és közösen fejlesztik és működtetik az MTSZ képzési rendszerének elemeit.