77 nap mozgás, millió lépés és milliós nyeremény

2023. március 23.

77 nap mozgás, millió lépés és milliós nyeremény

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége hazánk legnagyobb, mozgásra ösztönző programját szervezi, amelyben a Magyar Természetjáró Szövetség is részt vesz partnerként.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége szeretné mozgásra ösztönözni az általános és középiskolás tanulókat, a szülőket, a rokonokat és a tanárokat. Mindenki, aki szívesen segítene egy iskolát, töltse le a MillióLépés applikációt, hogy csatlakozzon a kiválasztott iskolához és osztályhoz.

A Millió lépés az iskoládért játék 2023. március 27. – június 11. között 77 napon keresztül próbál több tízezer embert megmozgatni. A résztvevőknek csupán a MillióLépés applikációt kell letölteniük, amellyel több, mint 60 féle mozgásformát lehet rögzíteni, majd lépésekké alakítani.

A kihívás alatt a versenyzők virtuálisan bejárhatják a három legendás Kéktúra útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel az Országos Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről.

A játék során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2583 km) után egy „sorsjegy” jár. 100 iskola ugyanis 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország Program felajánlásaként. Minél többször körbeér egy iskola a verseny végéig, annál nagyobb eséllyel indul a sorsoláson.

További információ: www.milliolepes.hu