A Magyar Természetjáró Szövetség is ott lesz a Nemzeti Parkok hete nyitórendezvényén

Forrás:
Magyar Nemzeti Parkok
2023. május 26.

A Magyar Természetjáró Szövetség is ott lesz a Nemzeti Parkok hete nyitórendezvényén

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvény nyitóhétvégéjének idén a balatonfüredi Tagore sétány ad otthont május 26. és 29. között. Pénteken és szombaton a Magyar Természetjáró Szövetséggel is találkozhatnak a vendégek.

A Balaton egyik legszebb promenádján mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok, átfogó képet adva hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról. A látogatók bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, és ajándékokat is nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon. Ezen túl az ország minden részéről érkeznek termelők, hogy különleges termékeiket kóstoltassák, bemutassák, vásárlásra kínálják.

Az idei évben az igazgatóságok bemutatkozó standjai és Nemzeti Parki Termék Védjegyes termelők bemutatkozása mellett szakmai partnerek megjelenésére is lehetőséget volt, így a fesztivál időszaka alatt a Magyar Természetjáró Szövetség mellett a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Varázslatos Magyarország, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, valamint a Magyar Kertörökség Alapítvány természetvédelmi programját is megismerhetik az érdeklődők. Az MTSZ sátránál a látogatók megismerhetik a szövetség munkjáját, játékosan megtanulhatják, melyik turistajelzés mit jelent, valamint Turista Magazint és Kéktúrás kiadványokat is nyerhetnek.

A nyitórendezvény utáni héten, azaz május 29. és június 4. között az ország valamennyi nemzeti parkjában gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák és családi programok várnak minket ingyenesen vagy kedvezményes áron.