Csurgón tartották a Dunántúli Természetbarát Vezetők Találkozóját

2023. augusztus 29.

Csurgón tartották a Dunántúli Természetbarát Vezetők Találkozóját

Az utolsó augusztusi hétvégén került sor az 51. Dunántúli Természetbarát Vezetők Találkozójára, amelynek szervezését a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) idén is támogatta.

Az augusztus 25. és 27. között tartott somogyi rendezvényre 31-en jelentkeztek, a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) is 3 fővel képviseltette magát. Pénteken Füstös János, Csurgó város polgármestere mutatta be a várost, és a csurgói járás egyéb érdekességeit, majd a Történelmi parkban sétált körbe a társaság.

A vacsora után a résztvevők egy szakmai program keretében először megismerhették Argalász Pétert és Pál Mátét, az MTSZ munkatársait, majd Tassy Márk, az MTSZ igazgatója számolt be az utóbbi időszak legfontosabb történéseiről. A közel 4 órás szakmai megbeszélésen ezután szóba kerültek a dunántúli piros túrákkal és azok teljesítő füzeteivel kapcsolatos tervek, az MTSZ égisze alatt megvalósuló különböző túramozgalmak, az útjelző-vezető és a túravezető képzések, illetve a gyalogos természetjáráson kívüli más szakbizottságok helyzete is.

Szombaton autóbuszos kirándulásra indultak a résztvevők a közeli Őrtilosba, majd visszafelé Gyékenyesen a búvárbázis életébe nyertek betekintést. Visszaérkezve Csurgóra, a csapat a helytörténeti múzeumban ismerkedhetett meg a környék múltjával. Az este a 700 éves pincében helyi borok kóstolójával zárult, Ilia Csaba, a Fehérló vendéglő tulajdonosa, és az egész hétvége házigazdájának tájékoztatójával kiegészítve.


A vasárnap délelőttöt a Csokonai kiállítás, valamint a híres Könyvtár megtekintésével töltötték a résztvevők.

Jövőre Tolna városa látja vendégül a dunántúli természetbarátokat.