Idén is vár a Kéktúrázás Napja!

Szerző:
MTSZ
2023. szeptember 1.

Idén is vár a Kéktúrázás Napja!

Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is a túrázásról, egész pontosan a kéktúrázásról fog szólni október második szombatja. 2020 óta mostanra hagyománnyá vált a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében zajló, nagyszabású közösségi esemény, amely az egyre népszerűbb kéktúrázás ünnepeként fogható fel.

Nem túlzás azt állítani, hogy ezen a napon, 2023. október 14-én, az egész országot bejárjuk, hiszen a 2584 kilométer hosszú Országos Kékkör mentén 143 túracsoport fogja róni a kék sáv jelzésű ösvényeket, hogy a nap végére bezáruljon a kör. A csoportokat GPS-es jeladóval látjuk el, így a térképen élőben lehet követni a megtett utat, ahogy a több ezer túrázó nyoma ténylegesen kirajzolja a híres „kék karikát”.

A túrákhoz szokás szerint ingyenesen lehet csatlakozni, csupán regisztráció szükséges a részvételhez. Minden csoport mozgását szakaszfelelősök segítik, az esemény tehát jó lehetőség akár a kezdők számára is, hogy belekóstoljanak a kéktúrázás élményébe.

A túrákra való jelentkezés szeptember 1-jén 8 órakor indul a Kéktúrázás Napjának hivatalos honlapján, ahol az egyes szakaszokról leírás is olvasható. Érdemes résen lenni, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis a legnépszerűbb túrákra egyre gyorsabban fogynak el a helyek. Azonban nincs ok az aggodalomra, hiszen a 143 szakasz bőséges választékot biztosít, és várólistákra is lehet jelentkezni.