Ismét elstartol a „Millió lépés az iskoládért” program

2024. március 20.

Ismét elstartol a „Millió lépés az iskoládért” program

Március 25-én ismét elindul a Millió lépés az iskoládért kihívás, amelynek célja, hogy minél több embert mozgassanak meg, miközben a helyi iskolákat is lehet segíteni. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége által szervezett, mozgásra ösztönző programban a Magyar Természetjáró Szövetség is részt vesz partnerként.

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-70 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel

a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat.

Az applikáció minden nap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel az Országos Kékkör (azaz az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra) látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

Mindegy, hogy focizol vagy úszol, táncolni vagy sétálni van kedved, a lényeg: hívd meg szüleidet, barátaidat is a versenybe, és gyűjtsetek minél több lépést a kiválasztott iskoládnak. Az Országos Kékkör hosszát legalább hétszer teljesítő – de korábban még nem nyertes – iskolák között százszor 1 millió forintot sorsolnak ki sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország támogatásának köszönhetően.

A fő kihívás mellett most az aktív és zöld közlekedésre is hangsúlyt fektetnek a szervezők: a legzöldebb és legszerencsésebb 30 iskola 250 000 Ft támogatásban részesülhet.

A kihívásban bárki részt vehet: általános- és középiskolás diákok, szülők, nagyszülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, idősek és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát!

A verseny időtartama: 2024. március 25 – június 9.

További információk az esemény honlapján érhetőek el.