Rendben lezajlott az MTSZ idei választmányi ülése

2023. május 20.

Rendben lezajlott az MTSZ idei választmányi ülése

Az éves választmányi ülésen a résztvevők elfogadták a Magyar Természetjáró Szövetség 2022. évi beszámolóját és idei költségvetését.

Választmányi ülés

A május 20-i ülés kezdetekor Dr. Seregi János, az MTSZ alelnöke megállapította, hogy a választmány határozatképtelen, ezért a kezdést - az MTSZ Alapszabályának megfelelően - egy órával későbbre halasztották. Ekkor már a résztvevők számától függetlenül kezdődhetett a napirendi pontok megtárgyalása és a szavazás.

Alelnök úr köszöntötte a résztvevőket, majd a küldöttek megszavazták Szabó Imrét, az Ellenőrző Testület elnökét az ülés levezető elnökének. A választmány a következő napirendi pontok tárgyalását fogadta el:

  • Alapszabály módosítása (A Fővárosi Törvényszék nyilvántartásában az MTSZ sportszövetségként legyen nyilvántartásba véve, ezért szükséges a Szövetség Alapszabályban rögzített céljának módosítása.)
  • Az Ellenőrző Testület beszámolója
  • A Szövetség 2022. évi egyszerűsített beszámolójának és közhasznúsági mellékletének elfogadása
  • A Szövetség 2023. évi költségvetési tervének elfogadása

A napirendi pontokat a választmány egyhangúlag megszavazta.

Az MTSZ 2022-ben

A szavazás előtt Tassy Márk, az MTSZ Országos Központjának igazgatója szóban ismertette a szervezet 2022-es évének eredményeit, sikereit. Szó esett a tagszervezetek létszámáról (2022-ben 241), a sikeresen lezajlott online és személyes részvételi rendezvényekről. A turistaút-nyilvántartásban immár több mint 11 000 km felmért út szerepel, míg csak a tavalyi évben 54 db változást és 1523 km-nyi jelzésfelújítást „vezényelt le” az MTSZ.

A Kéktúra kapcsán elhangzott, hogy 2022-ben 38 alkalommal kellett a bélyegzőhelyen és 26-szor a nyomvonalon változtatni, míg 752 db OKK-tábla lett felújítva, javítva. A kéktúrás igazolófüzetek továbbra is szépen fogynak, tavaly 15 751 db OKT-s, 3565 db RPDDK-s és 2265 db AK-s igazolófüzet lelt gazdára. Szép számmal teltek be a füzetek 2022-ben is, 823 OKT-teljesítőnek, 366 RPDDK-teljesítőnek és 131 AK-teljesítőnek gratulálhattunk. Az immár hagyományos Kéktúrázás Napja országos esemény is nagy érdeklődés mellett, 3350 részvevővel zajlott – számolt be az eredményekről Tassy Márk.

Ezek után Stramszky Judit, az MTSZ szakmai igazgatója részletesen bemutatta a teljesen megújult mtsz.org honlapot, külön részletezve a jelen lévő tagságot is érintő új funkciókat, tartalmakat.

Választmány

A Magyar Természetjáró Szövetség legfőbb szerve a Választmány, amelyet évente legalább egy alkalommal össze kell hívni. A választmányi ülés résztvevői a tagszervezetek küldöttei, az Elnökség tagjai, az Ellenőrző Testület, a Fegyelmi Bizottság, a Szövetség Országos Központja és a bizottságok képviselői.