Szeptember 23-án ismét Dobogókőn ünnepel a hazai turistaság

2023. augusztus 29.

Szeptember 23-án ismét Dobogókőn ünnepel a hazai turistaság

Idén is szeretettel hívjuk és várjuk a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezeteit és természetjáróit hagyományos ünnepünkre, a XXXV. Természetjárók Napjára.

A Magyar Természetjáró Szövetség egyik legrégebbi hagyományokkal bíró rendezvényét szokás szerint a magyarországi turistaság bölcsőjének tekintett Dobogókőn tartjuk. Különösen fontos év az idei, hiszen 2023-ban ünnepeljük a hazai turistasággal foglalkozó egyesületek szövetségbe tömörülésének 110 éves jubileumát.

A Magyar Természetjáró Szövetség - mint a legnagyobb tagsággal rendelkező országos érdekképviseleti szervezet - kiemelt jelentőséget tulajdonít a jelenkori természetjárás ügyének, a hazai turistaság szolgálatának, valamint a szövetségi hagyományok folytatásának és ápolásának. A Természetjárók Napja alkalmat ad a közös ünneplésre, és azok kitüntetésére, akik kiemelkedő tevékenyégükkel sokat tettek a hazai szervezett természetjárásért.

Kérünk minden tagszervezetet, hogy ezen az online felületen regisztráljon 2023. szeptember 20-ig.

Az esemény időpontja: 2023. szeptember 23., szombat

Helyszín: Báró Eötvös Loránd Menedékház előtti rét (2098 Dobogókő, Téry Ödön út 26.)

Megközelítés:

  • Busszal legegyszerűbben Pomáz felől érhetünk fel, a Dobogókő, hegytető buszmegállóig utazzunk. Figyelem! A hivatalos tájékoztatás szerint a HÉV vonalán Békásmegyer és Szentendre között aznap HÉV-pótló buszok közlekednek.
  • Ha autóval érkezünk, Dobogókő területén több fizetős parkoló áll rendelkezésünkre.

A tervezett program:

10:00 – Rendezvény kezdete, érkezés
12:00 – Harangszó, himnusz
12:10 – Ünnepi köszöntő beszédek
12:30 – Kitüntetések ünnepélyes átadása
13:00 – Emléktábla megkoszorúzása
13:15 – Kitüntettek részére fogadás, turistaebéd