Új, szezonális napijegyeket vezet be a MÁV Baranyában

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
MÁV-Volán-csoport
2023. július 5.

Új, szezonális napijegyeket vezet be a MÁV Baranyában

Már a Mecsek és a Villányi-hegység vonzáskörzetében is érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket, akár a kéktúrázóknak is. Július 1-jétől – Mecsek napijegy és Tenkes napijegy néven – újabb két szezonális jegy érhető el a MÁV-Volán-csoport járatain.

Mecsek napijegy

A Mecsek napijegy a Dombóvár-Bátaszék vasútvonalon Dombóvár és Mórágy között, a Budapest-Dombóvár-Pécs fővonalon Dombóvár-Pécs között, valamint a Godisa-Komló vasútvonalon érvényes, továbbá az ezen vasúti vonalszakaszok által határolt területen lévő településeken közlekedő helyközi buszjáratokon.

Az új jegynek köszönhetően kedvezményes áron utazhatunk a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra Abaliget-Zobákpuszta-Mórágy közti szakaszaihoz is, ezért érdemes a kirándulások szervezésénél is a busszal vagy vonattal való utazást választani.

  • A Mecsek napijegy egységes ára: 1990 Ft.

Tenkes napijegy

A Tenkes a Villányi-hegység második legmagasabb pontjaként az egész térség meghatározó eleme, az új napijeggyel a környéken kirándulóknak nyújt kedvezményes utazást a MÁV-Volán-csoport. A Tenkes napijegy vasúton a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécs-Villány között, valamint a Villány-Mohács vonalon lesz érvényes. A Pécs-Mohács-Villány-Harkány négyszögben lévő települések között a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható a napijegy.

  • A Tenkes napijegy egységes ára 1490 Ft.

A Mecsek és Tenkes napijegy is július elsejétől a tanítási szünet végéig minden napra, azt követően hétvégi és ünnepnapokra váltható meg, és az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a kijelölt járatokon. Mindkét napijegy megvásárolható a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban is.