Lezárult a jelzésfestés-pályázat

2023. március 21.

Lezárult a jelzésfestés-pályázat

A kiírásában szereplő április 3-i határidő előtt, már március 20-án lezártuk az idei jelzésfestés-pályázatot, ugyanis a beérkezett tervek alapján elértük a keretösszeg felső határértékét. Május 15-ig minden pályázót e-mailben értesítünk az elbírálás eredményéről.

A korábbi években előfordult, hogy pótpályázattal is tudtuk szolgálni a nagyfokú érdeklődést, ezúttal azonban már a kiíráskor is hangsúlyoztuk, hogy a megváltozott gazdasági környezet miatt az idei év rekordrövid pályázati időszakot és korlátozottan befogadható kilométereket hozott.

Az eddig feltöltött szakaszok feldolgozása – turistaszakmai indokoltság, előzetes igényfelmérésben jelzett vállalás, a legutóbbi felújítás óta eltelt idő, korábbi években elvégzett munkák minősége alapján – folyamatban van.

Köszönjük minden pályázónak, hogy vállalják a jelzésfestéssel járó komoly fizikai munkát, jelentős mértékben hozzájárulva ezáltal az átlátható, rendezett turistajelzés-rendszer fenntartásához!

A Magyar Természetjáró Szövetség 2015 óta írja ki jelzésfestés-pályázatát azzal a céllal, hogy a hazánkban található gyalogos turistautak megrongálódott, elkopott és hiányos turistajelzései rendszeresen megújulhassanak.